ruthsofia.blogg.se

20130915 Söndagslyxar

Publicerad 2013-09-15 20:55:45 i Allmänt,

Efter en föreläsning i torsdags styrde jag bilen hem till Uppland. Det var dags för den avgörande finalmatchen Rospiggarna - Örnarna hemma på Parken. En fantastisk kväll med mycket publik och en elitserieplats till nästa säsong. Som hängiven supporter kändes det nästan magiskt, satt bara och njöt hela kvällen igenom. Kändes nästan lite religiöst på nåt vis ;)

Blev kvar i Spakbacken ända tills idag. Har bara tagit det lugnt och träffat en och annan vän. Nu är jag hemma i Falun igen och laddar inför den kommande veckan med söndagsmys i form av tända ljus, mangosorbet (favoritglassen just nu) och läsa ett gäng tidningar från pärm till pärm.
Fick göra ett litet gästspel på jobbet i fredags och då passade jag på att handla lite. Bland annat tre Kastehelmi-ljuslyktor i härliga höstfärger. Blir så fint sken i dom. Kivi, släng er i väggen! ;)

20130910 Förkylningstider

Publicerad 2013-09-10 13:55:00 i Allmänt,

Spenderat min förmiddag på föreläsning i Borlänge, och nu är det dags att sätta sig med läsning och övningsuppgifter. Efter att ha jobbat ett bra tag känns det ovant att alltid ha något hängande över sig, alltid finns det nåt man borde/måste/skulle kunna göra. Men jag ligger bra till, och man måste ju faktiskt inte läsa allt eller göra alla uppgifter. Så det så!
 
Känner att jag har en förkylning i kroppen, försöker mota bort den så gott jag kan med massa vatten, C-vitamin, vitlök och massa sömn. Stick och brinn förkylning!
 
 

20130909 Favorit-make up!

Publicerad 2013-09-09 13:47:00 i Allmänt,

 
Ovan ser ni mina favoritprodukter till vardags-sminkningen! Jag brukar börja med Smashbox Photo Finish som primer, främst kring i T-zonen och kring ögonen för att övrigt smink ska sitta bättre och för att jämna ut huden. En lite dyrare produkt, men den är väldigt dryg så den är väl värd investeringen. Den är superbra om man vill jämna ut huden, t.ex. vid områden där man tycker att man har stora porer eller så.
 
För tillfället använder jag sedan Garniers BB-Cream för ljus hy. En tunn och inte särskilt täckande produkt, men den jämnar ut hudtonen och ger lite färg utan man ser särskilt fixad ut. För röda områden, kvisslor osv. samt mörka ringar under ögonen använder jag Make Up Stores Cover All Mix. En klassisk och erkänt bra produkt! Superbra på färgutjämning, inte helt 100% på mörka ringar under ögonen tycker jag, men är väl ungefär så bra som det kan bli.
 
Mascaran jag använder, och har använt i flera år, är L'Oréals Double Extension Carbon Black. Den vita delen gör fransarna längre och fylligare, och den svarta är bara en helt vanlig mascara. Den vita delen använder jag aldrig till vardags, utan nöjer mig med den svarta. Det är ordentligt med svart färg, borsten är en klassisk variant och gör snarare fransarna fylliga än långa. Använder du den vita delen först får du dock både och. Avslutar gör jag med fransböjare. Länge varit anti till den och låtit den legat och skräpat i sminklådan, men nu är jag böjarberoende ;)
 

Om

Min profilbild

Sofia

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela